Thuiswerken door Corona: Moet de werkgever een laptop verzorgen?

0

Het antwoord is eenvoudig. “Ja”, zegt arbeidsrechtadvocaat Daniël Maats. “De werkgever moet de werknemer in staat stellen dat hij/zij zijn werk kan doen.” Dat betekent dat je bijvoorbeeld een laptop van de zaak moet kunnen gebruiken als dat nodig is, of andere kantoorspullen die nodig zijn voor je werk.

De werkgever mag er dus niet vanuit gaan dat iedereen wel een fatsoenlijke laptop heeft. Als dat niet het geval is, moet de werkgever over de brug komen.

En de verantwoordelijkheid van de werkgever strekt nog wat verder, legt Maats uit. Die moet namelijk er ook zorg voor dragen dat jij een veilige werkomgeving hebt, waar je bijvoorbeeld geen klachten opdoet.

Als je maar even thuis hoeft te werken zal dit niet zo snel aan de orde zijn, maar als het langer duurt, zal ook daaraan gedacht moeten worden. Dat kan betekenen dat je als werkgever moet zorgen voor een goed bureau of een goede stoel, zodat de werknemer geen gezondheidsklachten krijgt.

Blijf op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen over het arbobeleid rondom het Coronavirus. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Bron: RTLZ

Lees ook:

Reageer