Flowchart Zittend en staand werken

0

Bereid jouw bedrijf een verhuizing voor? Of krijgen je medewerkers intern een nieuwe werkplek? Houd er dan rekening mee dat elke werkplek nieuwe arbeidsomstandigheden met zich mee brengt. Dat vraagt niet alleen een kritische blik op je risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E), maar ook een goede voorbereiding om te komen tot de juiste instelling van een werkplek. Wist je trouwens dat een bestuurder vóór een nieuwe werkplek altijd advies moet vragen aan de OR? Bereid de inrichting van een nieuwe werkplek dus goed voor!

Juiste instelling werkplek
Er komt veel kijken bij de inrichting van een veilige, gezonde en inspirerende werkplek. Een juiste instelling van een werkplek draagt bij aan prettig werken, maakt effectief werken mogelijk en ondersteunt de manier van werken in de dagelijkse activiteiten en processen. Belangrijk is het om vóór je (interne) verhuizing goed bij je werknemers te informeren wat zij nodig hebben om prettig te kunnen werken.

Ergonomische eisen
Wanneer er sprake is van nieuwbouw of verbouw in je bedrijf, dienen de werkplekken en werkplekomgeving te voldoen aan ergonomische eisen. De eerste stap in ergonomische toetsing is die van zittend of staand werken. Of de combinatie zittend en staand werken. Hierbij kan de flowchart van Sdu HSe je ondersteunen. Met dit hulpmiddel kun je eenvoudig zien welke stappen nodig zijn om je medewerkers in de juiste houding op hun werkplek te krijgen. De flowchart is gratis te downloaden.

In onze praktische flowchart krijg je:

  • Gebruiksvriendelijk advies van HSE-experts
  • Inzicht in de invloed van het takenpakket medewerkers op inrichting werkplek
  • Eerste stap ergonomische toetsing: zittend of staand werken
  • Stapsgewijs naar de juiste werkplek
  • De variaties in staand werken
  • Toelichting op 8 verschillende werkplekken
  • Advies op maat over jouw werkplek

Download hier onze gratis flowchart

Hoe de verhuizing ook verloopt. Als HSE-verantwoordelijke binnen uw organisatie wilt u natuurlijk het beste voor de werknemers en hun werkplek zo gezond en veilig mogelijk inrichten. Dat vraagt om kennis en heldere uitleg van zaken als ergonomische toetsing, de juiste werkhouding en de verschillende soorten werkplekken. Wij bieden u die duidelijkheid in onze flowchart ‘zittend en staand werken’ en op ons online portal Sdu HSE.

Online platform Sdu HSE
Het onderwerp uit de flowchart is onderdeel van het online platform Sdu HSE. Binnen deze digitale omgeving voor HSE-professionals is ook een interactieve versie van de flowchart te vinden om je verder te ondersteunen in de werkplekkeuze. Vraag hier vrijblijvend een demo aan van Sdu HSE.

Neem voor meer informatie contact op met onze klantenservice via (070) 378 98 80 of info@sdu.nl, onze collega’s staan u graag te woord!

 

Over Auteur

Avatar

Reageer