Binnen drie jaar vijftienduizend agenten fietsend naar werk

0

BELEID – In 2022 gaat een op de vier politiemedewerkers op de fiets naar het werk. De politie en staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) hebben dit streven maandag bekend gemaakt.

Fietsambassadeur

Van Veldhoven wil nog deze kabinetsperiode 200 duizend extra forensen op de fiets naar het werk met als doel gezondere medewerkers, schonere lucht en minder files. De politie is de twaalfde werkgever die zich als “fietsambassadeur” actief inzet om meer mensen op de fiets naar het werk te laten komen. De twaalf fietsambassadeurs vertegenwoordigen diverse sectoren. Het gaat naast de politie om het UMCG, ASR, Amega groep, Efteling, Enexis, Fujifilm, MN, Radboud Universiteit, Schiphol Group, TataSteel en Zalsman.

Maatregelen

Voorbeelden van de gerichte maatregelen die de ambassadeurs onder andere nemen zijn kilometervergoedingen, benutten van fiscale voordelen bij de aanschaf van een fiets, laadmogelijkheden voor e-bikes, leenfietsen, fietsenstallingen, douches en fietsenmakers op kantoor. Het leasen van een fiets wordt vanaf 1 januari 2020 ‘net zo makkelijk’ als het leasen van een auto maar dan tegen de lage bijtelling van 7 procent, aldus Van Veldhoven.

Bron: Rijksoverheid

Meer informatie over gezond werken en duurzame inzetbaarheid?
Ga naar Sdu HSE of vraag een gratis demo aan.

Reageren is niet mogelijk.