Whitepaper RIE gevaarlijke stoffen: ook voor uw bedrijf?

0

Heeft u in uw werk (zijdelings) te maken met gevaarlijke stoffen?
Wist u dat u dan een groot risico loopt om ziek te worden door de blootstelling aan deze stoffen? En dat u wettelijk verplicht bent de aard van alle stoffen te inventariseren en de mate en duur van de blootstelling te inventariseren? Deze nieuwe whitepaper RIE gevaarlijke stoffen gaat hierover.

Een sluipmoordenaar
Dit laatste is niet voor niets in de wet vastgelegd. Gevaarlijke stoffen worden gezien als een sluipmoordenaar met vele slachtoffers. Elke maand sterven bijna 200 mensen aan de blootstelling ervan. Daarnaast worden tienduizenden werknemers per jaar (langdurig) ziek door hun werk met gevaarlijke stoffen.

Dit geldt zeker niet alleen voor categorie 1-bedrijven. Juist in categorie 2-bedrijven (dus ondernemingen die zijdelings te maken hebben met gevaarlijke stoffen) vallen onnodige slachtoffers. Vaak uit onwetendheid of onvoldoende beschermende maatregelen.

Loopt u risico?
Wilt u weten of de wettelijke verplichtingen ook op uw bedrijf van toepassing zijn? En hoe u de risico’s kunt beheersen? Lees dan ons overzichtelijke whitepaper. We vertellen u in een notendop alles wat u moet weten over RIE Gevaarlijke stoffen voor uw bedrijf. Binnen een paar minuten weet u precies waar u aan toe bent.

Download whitepaper

Reageren is niet mogelijk.